Tuchel baalt van mogelijk vertrekkend toptalent Kouassi bij PSG

27 juni 2020, 12:32

Het feit dat er zeer waarschijnlijk weer een toptalent vertrekt bij Paris Saint-Germain, drijft trainer Thomas Tuchel bijna tot wanhoop. De oefenmeester van de steenrijke Parijzenaars snapt niet waarom Tanguy Kouassi (18) gekozen heeft voor een transfer naar Bayern München.

Dat de deal wordt beklonken, is een kwestie van tijd volgens Duitse en Franse media. Ook Tuchel heeft zich er al bij neergelegd, zo bleek tijdens de persconferentie op vrijdag. Kouassi staat te boek als het grootste talent uit de huidige jeugdopleiding en speelde al menig duel mee in het eerste elftal. "'Hij speelde met ons mee tegen Dortmund in de meest intense wedstrijd van het afgelopen seizoen. Zonder contract, op zeventienjarige leeftijd, dat betekent ik vertrouwen in hem had. Hij had wat mij betreft een geweldige toekomst in Parijs."

Volgens Tuchel is het moment van vertrekken qua timing zeker niet de juiste. Hij zag Kouassi de komende seizoenen zeker een basisplaats veroveren. "Hij was een sleutelspeler. Ik kan het niet begrijpen, maar het is nu eenmaal zo." Het is zeker niet de eerste keer dat PSG een toptalent ziet vertrekken. Afgelopen seizoen verlieten Christopher Nkunku en Moussa Diaby Parijs. Eerder deed bijvoorbeeld Kinsley Coman dat ook. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen