Ten Hag wil bij vertrek Tagliafico Martínez omscholen

27 juni 2020, 13:23

Erik ten Hag vermoedt dat Sergino Dest en Nicolas Tagliafico na de zomer niet meer voor Ajax spelen. De trainer van de Amsterdammers weet niet of er vervangers aangetrokken worden, maar gaat in ieder geval proberen om Lisandro Martínez om te scholen tot linksback.

In een interview met Het Parool doet Ten Hag een voorspelling voor de komende transferperiode, waar bijna zeker een aantal basisspelers gaan vertrekken. Onder meer voor André Onana, Donny van de Beek en Tagliafico is veel interesse. "Voor Onana en Van de Beek zou nog een jaar Ajax zeker een optie kunnen zijn, voor Tagliafico ligt dat vanwege zijn leeftijd iets anders." De Argentijn wordt eind augustus 28 jaar. Lisandro Martínez kan wel eens de interne vervanger van Tagliafico worden. "In de voorbereiding ga in Martínez op die positie proberen", verklapt Ten Hag. Hij heeft bij ons ook op het middenveld gespeeld, maar hij is verdediger."

Dest

Wie mogelijk ook vertrekt, is rechtsback Dest. Hij kan naar Bayern München levert Ajax bij een transfer tientallen miljoenen op. Iets dat misschien niet te weigeren valt, weet Ten Hag. Wel geeft hij Dest wat advies. "Als je te jong gaat, is de kans op falen aanwezig. Om in een ander land, in een andere competitie, op je twintigste overeind te blijven, dan moet je heel wat in je mars hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen