Bosz grijpt naast CL, records Kramaric, Müller en Werner

27 juni 2020, 17:27   Bijgewerkt: 27 juni 2020, 17:35

Peter Bosz heeft via de Bundesliga naast Champions League-voetbal gegrepen. Hoewel de Nederlandse coach met Bayer Leverkusen won van FSV Mainz (1-0), zag het concurrent Borussia Mönchengladbach ook winnen (2-0). Daarom blijft het op de vijfde plaats staan in de Bundesliga en moet het de Europa League winnen om het miljardenbal nog in te gaan. Verder waren er fraaie records voor Thomas Müller (Bayern) en Timo Werner (RB Leizpig).

Een droomstart voor Peter Bosz via Kevin Volland had zomaar een mooie middag kunnen inluiden voor de Nederlandse coach. Hij wist dat het zelf flink moest gaan scoren en gaf daar na twee minuten al een uitstekend beginsignaal daarvoor. Vervelender voor de coach was dat concurrent Borussia Mönchengladbach, dat moest verliezen van Hertha BSC, niet veel later ook al de score opende via Jonas Hofmann na uitstekend werk van Breel Embolo.

Bosz zag dat zijn elftal een stuk beter was dan de thuisploeg, maar veel kansen miste. Ook BMG was een stuk sterker dan Hertha BSC en raakte via Embolo en Lars Stindl de paal. Het team was echter zoveel beter, dat het wachten was tot de beslissing zou vallen. Dat gebeurde pas een kwartier voor tijd, waardoor het heel lang spannend bleef op de velden. Bayer zag ondertussen een treffer van Julian Baumgartlinger afgekeurd worden vanwege een overtreding van Florian Wirtz, die daaraan vooraf ging.

Met de zege gaat Bosz in elk geval met een goed gevoel naar de bekerfinale tegen Bayern München komende week, maar een Champions League-ticket via de Bundesliga zat er niet in. Een kwartier voor tijd besliste Embolo namelijk de strijd om plaats vier definitief, waardoor het scenario van vorig seizoen – toen Bayer BMG nog passeerde op de ranglijst op de slotdag en de CL in ging – geen werkelijkheid wordt. De aansluitingstreffer van Vedad Ibisevic viel voor Leverkusen veel te laat. Alleen als Bosz de Europa League wint, gaat het nog het miljardenbal in. 

Uitslagen:

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC 2-1

Bayer Leverkusen – FSV Mainz 1-0

Bayern München – VfL Wolfsburg 4-0

Met enkele andere namen dan normaal kende de kampioen een simpele middag tegen Wout Weghorst. Hoewel de Nederlandse spits nog speelde om een rechtstreeks Europa League-ticket – waar het nu naast grijpt -, stond het binnen vier minuten achter door een treffer van Kingsley Coman. Omdat Thomas Müller de assist gaf (zijn 21ste van het seizoen) verbreekt hij het Bundesligarecord uit 2014/15, toen De Bruyne er ook twintig eindpasses gaf. Mikaël Cuisance besliste met een wereldgoal voor de rust nog het duel, waardoor Weghorst en consorten veroordeeld zijn tot de voorronde van de Europa League.

Lewandowski (pingel) en Müller kwamen ook nog op het scoreformulier, waardoor Der Rekordmeister de magische grens van honderd slechtte, maar een verbetering van het eigen record zat er niet meer in. Ook omdat Wolfsburgs' concurrent Hoffenheim 1899 overtuigend won van Dortmund, door een kwartet doelpunten van Andrej Kramaric, gaat Weghorst de voorronde van de EL in. Kramaric is de eerste speler ooit die dat lukt tegen BVB.

Uitslag: Borussia Dortmund – Hoffenheim 1899 0-4

FC Augsburg - RB Leipzig 1-2

In zijn laatste duel namens RB Leipzig bereikte Timo Werner met het openingsdoelpunt, zuiver raak geschoten in de verre hoek, een fraaie mijlpaal. Hij kroonde zich met een geplaatst schot na een half uur tot de all-time topscorer van de club en maakte nóg een treffer in de tweede helft. Direct daarna werd hij gewisseld. Door de zege sluit Leipzig het seizoen als derde in Duitsland af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen