Atlético foutloos na herstart en verslaat ook Alavés

27 juni 2020, 23:57

Atlético Madrid blijft ongeslagen na de hervatting van de Primera Division. De ploeg van Diego Simeone won vier van de vijf duels na de coronastop en versloeg ook op minimale kracht Alavés zaterdagavond. Twee spelhervattingen bezorgden de Madrilenen uiteindelijk relatief simpel de drie punten: 2-1. 

Want nadat de ploeg gelijkspeelde tegen Athletic Bilbao bij de hervatting van La Liga begon de ploeg van Simeone aan een fraaie zegereeks. Het won niet alleen van laagvliegers Osasuna, Real Valladolid, Levante en dus Alavés, maar hield in drie eerste drie wedstrijden ook nog eens de nul. Dat lukte zaterdagavond in het Wanda Metropolitano, waar de VAR de eerste minuten geen verbinding had, uiteindelijk niet, gewonnen er dus wel.

De laatste duels werd er telkens ook met minimaal verschil (1-0) gewonnen en ook tegen Alavés, dat Ajax-huurling Lisandro Magallán niet eens bij de selectie had, hield het aanvallend zeker niet over bij Atléti. Na een slaapverwekkende eerste helft brak Saúl na een klein uur de ban met een fraaie kopbal uit een vrije trap van Kieran Trippier.

Het was eigenlijk het eerste échte gevaar van de ploeg van Simeone, dat via Marcos Llorente een kwartier voor tijd een strafschop kreeg. Diego Costa benutte het buitenkansje, waardoor de vierde zege op rij een feit was. Wel noteerde Alavés een doelpunt, na een handsbal van Koke (uit een vrije trap) ging de bal aan de andere kant in blessuretijd ook nog op elf meter. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers echter niet.

Daardoor heeft Atlético Madrid opeens een Champions League-plaats zeer stevig in handen, hetgeen wat het direct na de corona-uitbraak zo voor vreesde mis te lopen. Omdat de concurrentie (Sevilla, Getafe, Villarreal, Valencia en Real Sociedad) maar punten blijft verspelen na de hervatting, zit Simeone met zijn ploeg op rozen. Tegen FC Barcelona, de komende opponent, moet het echter Koke en Stefan Savic wel missen vanwege een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen