Nijland lyrisch: "Ik zie dit als terugkeer van Cruijff bij Ajax"

28 juni 2020, 11:41   Bijgewerkt: 28 juni 2020, 14:32

Hans Nijland is nog steeds in extase door het nieuws dat Arjen Robben heeft besloten terug te keren bij FC Groningen. De voormalig algemeen directeur van de club vindt het prachtig dat het 36-jarige icoon het shirt van de club weer wil gaan dragen en vindt het een stunt van Groningen die zijn weerga niet kent.

Zaterdag werd Nijland gebeld door Arjen Robben. Die vertelde dat hij terugkeert bij Groningen. "Ik sta niet gauw met de mond vol tanden, maar ik kreeg echt kippenvel. Dit is zo ongelooflijk mooi voor de club. En niet alleen voor FC Groningen, maar voor het hele Nederlandse voetbal is dit echt fantastisch. Ik wil de directie van FC Groningen een hele grote veer op de hoed steken. De club heeft het op dit moment ontzettend lastig, maar dit is zo belangrijk. Dat kent zijn weerga niet. Als je als jonge speler ineens Arjen Robben naast je hebt zitten, dan is dat toch geweldig", verhaalt hij bij RTV Noord.

Over de fysieke gesteldheid van de aanvaller maakt Nijland zich geen zorgen. "Robben vertelde me aan de telefoon dat hij ook hartstikke fit is op dit moment. Het is een professional pur sang", weet Nijland. "Ook commercieel betekent dit zoveel voor de club. Sponsoren die twijfelen gaan verlengen. Dit gaat duizenden extra seizoenkaarten opleveren. Mark-Jan Fledderus, Wouter Gudde, maar ook de Raad van Commissarissen verdienen een ongelooflijk compliment."

Hij twijfelt er niet aan dat de periode van Robben een succes gaat worden. "Het is een beetje als het verhaal van Dirk Kuijt. Maar ik zie het nog meer als de terugkeer van Johan Cruijff bij Ajax. Dat werd ook een ongelooflijk succes. Robben wordt bij Groningen ook een daverend succes. Dat kan niet anders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen