City rekent af met Newcastle en treft Arsenal in halve finale

28 juni 2020 – Manchester City completeert de laatste vier van het toernooi om de FA Cup. Het elftal van Pep Guardiola schudde zondagavond Newcastle United van zich af. De donderdag onttroonde landskampioen toonde zich op St. James' Park een maatje te groot:  0-2. In de halve finale treft City Arsenal op Wembley. Het andere duel gaat tussen Manchester United en Chelsea. 

City rekent af met Newcastle en treft Arsenal in halve finale

City trad op volle oorlogssterkte aan tegen Newcastle United. Midweeks verloren The Citizens de Engelse titelstrijd definitief van Liverpool en zijn de FA Cup en de Champions League de enige overgebleven prijzen die City nog kan winnen. Prolongatie van het belangrijkste bekertoernooi is na vanavond weer een stap dichterbij. In het treffen met Newcastle kwam City amper in de problemen.

Vanaf de eerste minuut omsingelde City de gastheren. Newcastlde wilde niet voetballen en trok zich terug op de eigen helft. Het eenrichtingsverkeer leverde vlak voor de rust de openingstreffer op. Na een duw van Fabian Schär in de zestien ging de bal op de stip en pakte Kevin de Bruyne het cadeautje van Schär uit.

Het tot dan toe armoedige Newcastle paste in de tweede helft de speelstijl aan. Manager Steve Bruce dirigeerde zijn mannen meer naar voren en dat resulteerde in een unieke kans op de gelijkmaker. Dwight Gayle kreeg de bal van Allan Saint-Maximim op een presenteerblaadje. De invaller had de bal voor het intikken, maar hij schoot wild over. Het bleek al snel een dure misser, want een paar seconden later liet Raheem Sterling aan de andere kant zien hoe het wel moet. Bekeken schoot hij raak in de verre hoek. Het betekende ook gelijk het laatste, serieuze wapenfeit. Newcastle gaf zich definitief over en City kon het duel rustig uitspelen. 

Eredivisie

gerelateerd