Lof voor De Ligt: "Als mens en als speler énorm gegroeid"

29 juni 2020, 07:57

Matthijs de Ligt maakt indruk momenteel bij Juventus. De centrale verdediger kende een moeizame start bij de Oude Dame, maar maakt de laatste weken veel indruk, kreeg afgelopen weekend een '10' voor zijn optreden van een belangrijke tv-analist én werd een combinatie genoemd tussen Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. "Hij is als mens en als speler énorm gegroeid."

Dat vertelt schoonvader en oud-international Keje Molenaar over zijn schoonzoon tegenover de Volkskrant. "Het was goed voor Matthijs, een paar schoten voor zijn kop", denkt hij. "Bij Ajax was hij beschermd opgegroeid, als jongen uit de eigen jeugd kun je niet snel iets verkeerd doen. De offensieve speelstijl was hem met de paplepel in gegoten. In Italië moet je veel meer in je eigen zone blijven. Je wordt afgerekend op verdedigen, niet op opbouwen. Daarom is Matthijs daar ook naartoe gegaan. Weg uit zijn comfortzone."

Lees ook: Complimenten en een tien voor 'kleine Chiellini' De Ligt

Ondanks dat hij een aantal keer uit de basis verdween, keerde hij daar telkens terug. Zijn leeftijd spreekt in het drukke programma na de coronastop in zijn voordeel ten opzichte van zijn concurrenten. Zijn grote belofte heeft hij inmiddels in elk geval al meer dan ingelost. "Dat prijskaartje gaf een grote mentale druk", aldus Molenaar, over de betaalde kleine tachtig miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen