'FC Twente meldt zich officieel bij Elia: terugkeer is serieuze optie'

29 juni 2020, 09:48   Bijgewerkt: 29 juni 2020, 09:53

FC Twente wil proberen om Eljero Elia terug te halen naar Nederland. De Tukkers hopen dat ze de transfervrije buitenspeler kunnen verleiden om terug te keren naar Enschede. Hij heeft in elk geval laten weten dat hij open staat voor gesprekken met de clubleiding. Wel is er concurrentie vanuit diverse buitenlandse clubs.

Dat schrijft Voetbal International. Eerder al kwamen er voorzichtige geruchten naar buiten dat Elia op de lijstjes stond van FC Twente. De oud-international (33) speelde tussen 2007 en 2009 bij FC Twente en is komende zomer transfervrij na zijn aanstaande vertrek bij Istanbul BB.

Lees ook: 'FC Twente informeert bij John

Pas na het seizoen wil Elia praten met andere clubs, want ook vanuit Turkije is belangstelling. Besiktas wilde hem in de winter overnemen van Istanbul BB, terwijl Sivasspor zich ook heeft gemeld voor na dit jaar. In de winterstop had ook het Argentijnse Talleres interesse, maar Istanbul BB wil hem niet laten gaan. Sterker nog: die club hoopt het contract van Elia nog altijd te verlengen.

Ook is FC Twente bezig met de terugkeer van El Ahmadi. Net als Elia zal de middenvelder pas over een tijdje een knoop doorhakken over zijn toekomst. Hij zal in elk geval tot begin september nog moeten voetballen bij Al-Ittihad, dat de competitie in Saoedi-Arabië nog moet afronden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen