Setién ontkent onrust bij Barcelona: "Je botst weleens"

29 juni 2020, 16:23

De kritiek is niet mals, maar volgens FC Barcelona-coach Quique Setién is er geen sprake van gerommel bij de Catalaanse topclub. Spaanse media melden dat de positie van de trainer, die halverwege het seizoen pas naar Barcelona kwam, al flink onder druk staat.

Oud-middenvelder Xavi gaf maandag een groot interview, waarin hij zei 'zich voor te bereiden' op een terugkeer in Camp Nou, ditmaal als trainer. Dit voedde de geruchten rondom de trainerspost in Barcelona, waar Setién niet onomstreden is. Naar verluidt kan een deel van de staf niet met enkele spelers overweg, en andersom. Een filmpje waarin assistent trainer Eder Sarabia en Lionel Messi openlijk botsten, zorgde ook voor veel reuring.

Lees ook: Arthur in de Barça-selectie

De trainer zelf houdt zich er niet mee bezig. Zijn blik gaat vooruit naar dinsdagavond, als in Barcelona Atlético Madrid moet worden verslagen. "Je botst weleens met spelers. Zoals je in het dagelijks leven ook weleens met mensen botst. Alleen dat wordt nu uitvergroot omdat de resultaten slecht zijn. Dat is het circus waarin we leven. Aan mij de taak om iedereen te overtuigen dat we als eenheid verder moeten", klonk het rustig op de persconferentie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen