Clubleiding Helmond Sport zwaait af vanwege stadiondossier

29 juni 2020, 19:31   Bijgewerkt: 29 juni 2020, 20:12

Leon Vlemmings is vertrokken als algemeen directeur van Helmond Sport. Ook het tweekoppige bestuur treedt terug. Het stadiondossier ligt ten grondslag aan het vertrek. 'In het belang van Helmond Sport hebben het bestuur en algemeen directeur van Helmond Sport besloten om de weg vrij te maken voor andere mensen', luidt het statement van de Eerste Divisie-club.

Het Eindhovens Dagblad weet dat Philippe van Esch en Ari de Kimpe terugkeren in de clubleiding. Zij hopen een akkoord te bereiken met de gemeente over een nieuw stadion. Vlemmings en bestuursleden Eric van den Dungen en Willem van Zantvoort wilden niet tekenen voor de realisatie van een sport- en beleefcampus. Volgens het ED is het drietal vervolgens gevraagd om op te stappen. Van Esch - hoofdsponsor, erelid en voormalig voorzitter - vindt dat er fouten zijn gemaakt in het stadiondossier.

De redding van het stadionplan gaat waarschijnlijk ten koste van de ambities binnen de lijnen. Helmond heeft niet de middelen om tegelijkertijd geld te pompen in een stadion én in een betere selectie. Pas in een nieuw stadion komen de sportieve ambities aan bod.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen