Real Sociedad lijdt tegen Getafe vierde nederlaag op rij

30 juni 2020, 00:23

Voor de vierde keer op rij heeft Real Sociedad een nederlaag geleden. Getafe bezorgde de Basken maandagavond een nieuwe domper: 2-1. Sociedad herstelde zich na rust van een erbarmelijke eerste helft, maar bleef alsnog met lege handen achter. Voor Getafe betekende het juist de eerste overwinning sinds de hervatting van La Liga.

Sociedad verkeert na de coronastop in een flinke vormcrisis. Martin Ødegaard vormt daar geen uitzondering op. De oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse speelde de voorgaande duels onzichtbaar en belandde daarom tegen Getafe op de bank. Het maakte voor het spel van Sociedad weinig uit. Opnieuw stelde ploeg zwaar teleur.

Met het anti-voetbal van Getafe deed het duel soms pijn aan de ogen. De gastheren creëerden met hun speelstijl ook nauwelijks kansen. Toch kwam de voormalig plaaggeest van Ajax op voorsprong. Getafe kreeg een penalty cadeau nadat Sociedad-doelman Alex Remiro de bal zomaar inleverde en Robin Le Normand die fout in de zestien nog probeerde te herstellen. De bal ging op de stip en Jaime Mata maakte geen fout.

In de tweede helft toonde Sociedad beterschap en kwam het een stuk beter voor de dag. De gelijkmaker van Adnan Januzaj deed het vertrouwen van de bezoekers bovendien goed. Sociedad had nog ruim de tijd om de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. In plaats daarvan trapte het in de val van Getafe. De thuisploeg profiteerde optimaal bij een moment van onachtzaamheid in de defensie van Sociedaad. Jorge Molina nam een inworp snel en zette daarmee Mata in kansrijke positie. Ook deze keer bleef de spits koel.

Die tik kwam Sociedad niet meer te boven en stapte het wederom met een nederlaag van het veld. Voor de coronabreak lag de club nog op koers voor de Champions League, maar staat nu deelname aan de Europa League op de tocht. Getafe mag nog steeds blijven dromen van het miljardenbal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!