Spoorboekje: transfervrije spelers, Inter en Valencia in actie

1 juli 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 1 juli.

Nieuws

Transfervrije status en (huur)transfers

Het is 1 juli en dat betekent dat veel spelerscontracten definitief zijn afgelopen. Sommige spelers zijn transfervrij, anderen keren juist terug naar de door hun verhuurde club en sommigen maken een transfer. Dat geldt niet voor de (huur)contracten die door de corona met enkele weken zijn verlengd, maar bijvoorbeeld wel voor Ajacied Hakim Ziyech. Hij is vanaf vandaag officieel eigendom van Chelsea, maar kan door die club voorlopig nog niet worden ingeschreven voor de diverse competities. 

Wedstrijden

Internazionale – Brescia (19.30 uur)

Met twee moeizame zeges en een gelijkspel tegen Sassuolo was de herstart van het zeer ambitieuze Internazionale niet bepaald geweldig te noemen. Om nog een beetje uitzicht te houden op de landstitel, mag het tegen laagvlieger Brescia – dat na de hervatting nog niet verloor - geen puntverlies lijden. Juventus maakte gisteren tegen Genoa (1-3) al geen fout.

West Ham United – Chelsea (21.15 uur)

Houdt Chelsea de vierde plaats vast? Niet alleen alle fans volgen dat ongetwijfeld met veel aandacht, maar ook zomeraanwinsten Ziyech en Timo Werner. De uitgangspositie is goed, maar met Sheffield United, Liverpool en Wolverhampton Wanderers wacht nog een zwaar slot voor The Blues. Tegen laagvlieger West Ham United mag het dan ook geen puntverlies lijden. 

Valencia – Atheltic de Bilbao (19.30 uur)

Na het ontslag van Albert Celades moet teammanager Voro Gonzales, die wel vaker als interim-trainer in de bres sprong, Valencia naar Europees voetbal zien te leiden. Dat is na een hele matige serie sinds de herstart, waarin alleen Osasuna werd verslagen, nog een hele klus. Met Athletic Bilbao treft een directe concurrent, tegen wie een zege meer dan welkom zou zijn. Anders lonkt opeens het rechterrijtje al bijna voor de club van Jasper Cillessen.

Voetbal op tv

12.00 uur: Talkshow 50 jaar FC Utrecht, FOX Sports 1, jubileum van Utrecht

18.50 uur: Everton – Leicester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.25 uur: Internazionale – Brescia, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

21.05 uur: West Ham United – Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.55 uur: Villarreal – Real Betis, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen