Klopp wil Liverpool-selectie verversen met eigen talenten

30 juni 2020, 10:26

Jürgen Klopp zal met Liverpool in de komende zomer mogelijk geen grote transfers gaan doen. Hoewel de coach op bepaalde vlakken wel wil doorselecteren in zijn kersverse kampioensploeg, gelooft hij dat de jonge spelers bij The Reds daar ook geschikt voor zijn. In zijn lijstje staan met Ki-Jana Hoever (18) en Sepp van den Berg (18) twee Nederlanders.

Dat vertelt de coach tegenover The Guardian over de komende transferzomer. "We willen vooral voor interne transfers zorgen", zei Klopp, die Neco Williams het afgelopen duel al speeltijd gaf tegen Crystal Palace. Maar hij is zeker niet de enige in de ogen van de oefenmeester. "Curtis Jones, Harvey Elliott, Hoever, Van den Berg, Yasser Larouci, Leighton Clarkson, Jake Cain; al die jongens hebben het heel goed gedaan."

De talenten kregen door het drukke schema al speeltijd van Klopp, onder andere in de FA Cup tegen Shrewsbury Town en League Cup tegen Aston Villa. De Duitse coach wil zijn selectie graag versterken, maar beseft ook dat Liverpool creatief moet zijn op de transfermarkt. "Geld is handig, maar dat is niet het enige. Je moet creatief zijn. We zullen de oplossingen zeker intern proberen te vinden", aldus Klopp, die verwacht dat zeker drie á vier spelers uit zijn lijstje de stap naar het eerste elftal gaan zetten.

"Het coronavirus zal invloed hebben op de inkomende en uitgaande transfers. Het is niet reëel te denken dat dit de drukste zomer ooit wordt wat transfers betreft", aldus Klopp, die overigens niet doorselecteert omdat hij bang is dat zijn selectie na de Champions League en Premier League lui zal worden. "Dat zag je tegen Crystal Palace wel: deze jongens kúnnen niet lui worden."

Liverpool was afgelopen maand lang op weg naar de komst van Timo Werner, maar de aanvaller van RB Leipzig koos uiteindelijk voor Chelsea, waardoor er voor komend seizoen vooralsnog alleen spelers vertrokken. De contracten van Nathaniel Clyne en Adam Lallana lopen af, terwijl er een aantal huurlingen terugkeert naar Anfield. Ovie Ejaria (Reading), Harry Wilson (Bournemouth), Marko Grujic (Hertha BSC) en Taiwo Awoniyi (FSV Mainz) zullen normaliter bij de A-selectie aansluiten. Of ze een kans krijgen komend jaar van Klopp, is echter nog niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen