Matip mist rest van Liverpool-seizoen, Soares terug bij Arsenal

30 juni 2020, 11:50

Liverpool moet het de rest van dit seizoen stellen zonder Joël Matip. De centrale verdediger kampt met een voetblessure, die hij opliep tijdens de wedstrijd tegen Everton direct na de hervatting van de coronastop. Een kwartier voor het einde werd de achterhoedespeler noodgedwongen naar de kant gehaald en vervangen door Dejan Lovren.

Matip begon het seizoen als vaste kompaan van Virgil van Dijk centraal achterin bij The Reds, maar miste een groot deel van het succesvolle jaar vanwege een zware knieblessure. Zijn plaats centraal achterin naast VVD werd overgenomen door vooral Joe Gomez en Lovren. "Dit seizoen kom ik niet terug op het veld, maar voor volgend seizoen hoop ik dat meteen weer belangrijk kan zijn voor het eerste team", aldus Matip, die met Liverpool al kampioen van de Premier League werd. Behalve enkele records staat er zodoende weinig meer op het spel voor de ploeg van Jürgen Klopp.

Arsenal heeft Cedric Soares terug

Voor Mikel Arteta kwam er eindelijk goed nieuws uit de overvolle ziekenboeg van Arsenal. Verdediger Cedric Soares is weer volledig hersteld van zijn blessure die hem sinds januari al aan de kant hield. Hij is inzetbaar tegen Norwich City woensdagavond: dat geldt mogelijk voor Lucas Torreira, Mesut Özil (rug) en David Luiz (knie) ook. Zij krijgen voor het Premier League-duel nog een test om hun inzetbaarheid te controleren. Bernd Leno (knie), Pablo Marí (knie), Gabriel Martinelli (knie) en Calum Chambers (knie) ontbreken voorlopig nog wel bij The Gunners.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen