'UEFA-plan voor CL-restant in Lissabon op losse schroeven'

30 juni 2020 – Het restant van de Champions League zou vanaf de kwartfinale volledig in Lissabon worden afgewerkt in augustus, maar daarover zou inmiddels serieuze twijfel zijn ontstaan bij de UEFA. Reden daarvoor is een recente, nieuwe uitbraak van het coronavirus in en rondom de stad Lissabon. Daar werden na de eerdere versoepelingen alweer strengere maatregelen ingevoerd en dat kan ook voor het miljardenbal gevolgen hebben.

'UEFA-plan voor CL-restant in Lissabon op losse schroeven'

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde L'Équipe. Normaliter zal de UEFA de Portugese stad gewoon aanhouden als locatie om het restant, de laatste zeven duels, af te werken. Lissabon had namelijk veel geschikte hotelruimte, relatief weinig besmettingen en twee stadions (Estadio da Luz en Estadio José Alvalade) die heel geschikt waren voor de hervatting. Bovendien rolt de bal in de Portugese competitie ook weer.

Volgens het Franse medium is het plan van de UEFA deels op losse schroeven komen te staan. Lissabon en omgeving het zwaarst getroffen gebied de laatste dagen als het gaat om nieuwe gevallen en verspreidingen. Het is nog te vroeg om een alternatief te zoeken, zo stelt L'Équipe, wel houdt de Europese voetbalbond de verspreiding van het virus in Lissabon en omstreken sterk in de gaten.

Lees ook: UEFA hakt knopen door: zo ziet de nieuwe voetbalkalender eruit

Vier clubs plaatsten zich al voor de laatste acht: Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid. In de achtste finales moeten nog de returnwedstrijden Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli worden gespeeld. Deze returnduels worden op 7 en 8 augustus afgewerkt.

UEFA Champions League

gerelateerd