RKC heeft beet en strikt Lamprou voor één seizoen

30 juni 2020, 14:17

RKC Waalwijk heeft Kostas Lamprou dindag officieel gepresenteerd als nieuwe keeper. De doelman komt transfervrij over van Vitesse en tekent een eenjarig contract bij de nummer achttien van de Eredivisie afgelopen seizoen. De Griek moet voor meer concurrentie zorgen in de selectie van trainer Fred Grim.

Dat heeft RKC Waalwijk bekend gemaakt via de officiële kanalen. "Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje", licht algemeen directeur Frank van Mosselveld toe. "In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de (sub)top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat."

Na het vertrek van Kees Heemskerk was er met Mike Grim, de zoon van de hoofdtrainer, nog slechts één stand-in beschikbaar. Vaessen stond afgelopen seizoen twee duels langs de kant met een blessure, maar genoot verder (te) weinig concurrentie van Heemskerk, die transfervrij mocht vertrekken. Technisch directeur Mo Allach kent de doelman bovendien nog uit zijn tijd bij Vitesse, waardoor de transfer uiteindelijk in een stroomversnelling kwam.

Het wordt voor Lamprou zijn zesde avontuur in Nederland: eerder stond hij onder contract bij Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse. De afgelopen jaren was hij vooral stand-in van Remko Pasveer en daarvoor Andre Onana.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen