Setien gaat om tafel met Griezmann: "Ik bied excuses niet aan"

1 juli 2020 – Quique Setien gaat vandaag (woensdag) om tafel met Antoine Griezmann. De trainer van FC Barcelona zette de aanvaller tegen Atlético Madrid (2-2) op de bank en liet hem pas heel laat invallen. "Ik bied mijn excuses niet aan, maar ik begrijp dat hij zich slecht voelt", aldus de trainer.

Setien gaat om tafel met Griezmann: "Ik bied excuses niet aan"

"Ik leef met hem mee, want hij is een geweldige voetballer en een geweldig persoon", vertelde Setien na het gelijkspel tegen Atlético. "Niet iedereen kan spelen. Je moet keuzes maken. Misschien was het niet logisch om hem zo laat te brengen, maar je denkt altijd dat hij iets teweeg kan brengen. Hij is een belangrijke speler voor ons. Het is moeilijk om een speler van zijn niveau op de bank te zetten, maar de omstandigheden vroegen hierom." Ook zijn Griezmanns voormalig trainer Diego Simeone sprak zich uit over de situatie. "Ik heb er geween woorden voor", zei hij.

Setien koos in de Spaanse topper voor een systeem met twee spitsen en kreeg Riqui Puig op het middenveld een basisplaats. Het leverde niet het gewenste resultaat op. "We kennen steeds weer moeilijkheden. Het verlies van deze punten betekent echt dat we afstand moeten doen van de titel." Als Real Madrid vandaag wint van Getafe, loopt het verschi op naar vier punten.

Eredivisie

gerelateerd