Fer: "Ik wilde gewoon graag bij Feyenoord blijven"

1 juli 2020, 08:39

Leroy Fer wist dat hij bij Feyenoord wilde blijven. Gisteren (dinsdag) werd die wens werkelijkheid met het bereiken van een principeakkoord over een nieuw tweejarig contract. "Het voelt heel goed dat er nu zekerheid is", reageert de dertigjarige middenvelder.

Fer liet twee aspecten de doorslag geven. "Ten eerste zorgt het voor vastigheid en zekerheid", zegt hij op het clubkanaal van Feyenoord. "Daarnaast wilde ik gewoon graag blijven. We hebben afgelopen seizoen goede dingen laten zien en er zit nog veel groei in dit team. Daar wil ik graag deel van uit blijven maken."

Vorig seizoen keerde hij terug in De Kuip. In eerste instantie trainde Fer mee, maar kwam het al gauw tot een samenwerking. "Ik ben Feyenoord nog steeds dankbaar voor die kans. Op mijn beurt kan ik nu mijn loyaliteit laten blijken. Het ging naarmate het seizoen vorderde beter en beter en op het laatst zat ik echt lekker in mijn vel. De goede resultaten droegen daar natuurlijk ook aan bij."

Fer groeide uit tot een belangrijke speler van Feyenoord, dat onder Dick Advocaat nauwelijks meer te kloppen viel. "Ik zat nog zó vol energie, er speelden nog zoveel dingen… We wonnen alles, kwamen dichterbij de koppositie en hadden de bekerfinale gehaald. Voor mezelf kwam daar nog bij dat ik voor het eerst in lange tijd weer bij de voorselectie van Oranje zat. Nu is het aan ons om die lijn komend seizoen door te trekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen