Vitesse laat hoger beroep varen in conflict Gelredome

1 juli 2020, 08:41

Vitesse ziet af van een hoger beroep in het kort geding over de huurprijs van het Gelredome. De Arnhemmers kunnen nog wel een bodemprocedure staten. Onbekend is of de club hiervoor kiest. Vitesse stapte naar de rechter om vanwege de coronacrisis de huursom tijdelijk minimaal te laten halveren.

De Gelderlander meldt dat Vitesse de mogelijkheid voor een hoger beroep laat varen. De rechter gaf de eredivisionist vorige maand ongelijk. Vitesse betoogde dat een aanpassing van de huurprijs (150.000 euro per maand)  de club door deze moeilijke tijden kon loodsen. Voor de rechtbank vond dit geen gehoor en moet Vitesse de volle pond blijven betalen. Stadioneigenaar Michael van de Kuit riep eerder al dat eigenaar Valeri Oyf de portemonnee maar moest trekken.

Lees ook: Vitesse wil huur niet betalen: "Laat die Rus van ze maar bijstorten"

Het besluit om af te zien van hoger beroep, hoeft niet te betekenen dat de juridische strijd ten einde is. Clubdirecteur Pascal van Wijk zei al dat het aanspannen van een bodemprocedure kansrijker lijkt dan een kort geding. Echter kan een bodemprocedure maanden of zelfs jaren in beslag nemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen