Heracles Almelo laat nieuw kunstgrasveld aanleggen in stadion

1 juli 2020, 09:34   Bijgewerkt: 1 juli 2020, 09:49

Meerdere clubs doen het kunstgras in de ban, maar Heracles Almelo laat een nieuwe mat aanleggen. De club vervangt de toplaag. "Deze keuze biedt ons diverse sportieve, financiële en organisatorische voordelen waarmee we ook in deze lastige tijd voor team en staf optimale trainings- en wedstrijdfaciliteiten kunnen bewerkstelligen", licht algemeen directeur Rob Toussaint toe.

PEC Zwolle, VVV-Venlo en ADO Den Haag keren komend seizoen allemaal terug op natuurgras. Heracles ziet geen aanleiding dit voorbeeld te volgen. Eind juli wordt de huidige toplaag verwijderd en moet het nieuwe veld per 1 augustus gereed zijn. "Heracles is een stabiele, no-nonsense club die altijd het maximale uit haar middelen haalt en daarbij vernieuwend is", aldus Michael Vogel van leverancier TenCate Grass - tevens sponsor - op het clubkanaal van de Almeloërs.

Heracles is de trendsetter van kunstgras in het betaald voetbal. In 2003 was de club de eerste in Nederland met nepgras. Dit jaar namen diverse clubs afscheid van kunstgras. Almere City nam het voortouw en volgden PEC Zwolle, ADO Den Haag en VVV-Venlo. Naast Heracles wordt bij Excelsior, Sparta Rotterdam, Roda JC en FC Emmen ook nog op kunstgras gespeeld.

Lees meer: ook Volendam heeft intentie om over te stappen naar echt gras

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen