Wigan Athletic en Livorno verkeren in ernstige situaties

1 juli 2020 – Het voortbestaan van Wigan Athletic is in gevaar. Door ernstige financiële problemen, mede het gevolg van de coronacrisis, is de Championship-club onder curatele gesteld. Dat komt Wigan ook nog eens op twaalf punten in mindering te staan. De Engelsen willen zo snel mogelijk een eigenaar vinden om te kunnen overleven.

Wigan Athletic en Livorno verkeren in ernstige situaties

Nog niet zo lang geleden, in 2013, veroverde Wigan de FA Cup. Datzelfde seizoen degradeerde de club ook uit de Premier League en zakte het later voor een seizoen ook nog af naar de League One. In het Championship zijn The Latics altijd terug te vinden in de onderste regionen. Met de twaalf punten in mindering komt Wigan direct onderaan te staan. Door uitstekende resultaten sinds eind februari naderde Wigan juist de middenmoot.

Livorno
Ook het Italiaanse Livorno verkeert in een ongekende situatie. Terwijl het seizoen nog aan de gang is en degradatie naar de Serie C nog niet officieel een feit is, laat de club tien spelers met een aflopend contract per direct gaan. Vanaf vandaag hoeven zij zich dus niet meer te melden. "De contracten verlengen zou geldverspilling zijn, want we gaan degraderen", zegt eigenaar Aldo Spinelli tegen Tuttomercatoweb. Met nog zeven duels op het programma heeft de club, waar Sven Braken nog wel onder contract staat, minimaal twaalf punten nodig om niet direct te degraderen.

Eredivisie

gerelateerd