Koevermans over Feyenoord-investeerders: "Niks concreet"

1 juli 2020, 20:13

Nieuwe investeerders voor Feyenoord zijn nog altijd héél ver weg. Recentelijk kwam naar buiten dat er Amerikaanse belangstelling zou zijn om te investeren in de Rotterdamse club, maar concreet is dat allemaal nog zeker niet. En interesse alleen is er vrijwel altijd. "Van Nederlandse, maar ook buitenlandse partijen. In het Verre Oosten, Amerika, enzovoort. Dus dat is niks nieuws."

Dat vertelt algemeen directeur Mark Koevermans tegenover RTV Rijnmond. Emile Schelvis vertelde deze week bij Rondo dat de Amerikaanse investeerders uit de koker kwamen van Toon van Bodegom en dat men binnen Feyenoord helemaal niet blij is dat het nieuws naar buiten kwam, omdat het niet concreter is dan een aantal maanden geleden. In zekere zin was er volgens Schelvis dus helemaal geen nieuws te melden over die ontwikkelingen en dat is eigenlijk ook hetgeen Koevermans ongeveer stelt.

Lees ook: "Komst Amerikaanse investeerders niet zo concreet als het lijkt"

"Er zijn altijd gesprekken. Als daar wat concreets uit komt, gaan we dat ook melden. Maar er is niks echt concreet", aldus Koevermans. "Maar door het coronavirus lag dit twee tot drie maanden stil. We hadden bij Feyenoord andere prioriteiten. We moeten de club volgend seizoen goed laten draaien." Door een met BMW gesloten sponsordeal (zie onder) als opvolger van Opel ziet het komende jaar er voor de Rotterdammers 'iets minder somber uit'.

Stadionplannen

Verder werd Koevermans ook gevraagd naar de stand van zaken omtrent het nieuwe stadion van Feyenoord. Feyenoord City is een heel duur project, waarbij de Rotterdammers ook afhankelijk zijn van de verkoop van huizen. Er zouden ook opties zijn om De Kuip te verbouwen, met niet alleen meer toeschouwers (63.000), maar ook meer sponsorgelegenheden.

Lees ookFeyenoord wil Kuip gebruiken tijdens bouw Feyenoord City

Koevermans verwacht er pas over zes weken duidelijkheid over te kunnen geven, zoals dat oorspronkelijk ook gepland was: aan het einde van de zomer. Of de coronacrisis de plannen raken, weet de directeur niet. "Het nieuwe stadion zou op 1 juni 2025 open gaan, maar ik heb geen idee of dat nog steeds zo is door de impact die de coronacrisis heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen