Ajax: aanvallende versterking die in CL verschil kan maken

1 juli 2020, 20:33

Ajax kijkt naar de opties om een aanvallende versterking te halen voor komend seizoen. De Amsterdammers zijn in principe tevreden over de ingevulde posities, maar als het de kans krijgt om een speler te halen die Ajax direct kan helpen in de Champions League, wordt dat niet nagelaten. Alireza Jahanbakhsh is daarvoor overigens níet meer in beeld.

Dat weet Voetbal International althans. 'Duidelijk is dat de Amsterdammers direct een vervanger voor Van de Beek halen, mocht hij naar Real Madrid of Manchester United gaan', schrijft VI, die weet dat Davy Klaassen dan een serieuze kandidaat is. Maar ook een echt aanvallende versterking is besproken door de technische leiding van Ajax, waarbij vooral gezocht wordt naar een nummer tien.

'Het is óf een aanvallende speler die direct op Champions League-niveau het verschil kan maken, óf helemaal niemand. Jonathan David zou bijvoorbeeld zo'n aanvaller kunnen zijn. De twintigjarige Canadees van AA Gent – hij scoorde afgelopen seizoen 18 keer in 27 duels – werd al veelvuldig met Ajax in verband gebracht', weet VI, die stelt dat de interesse in Alireza wel het geval was, maar inmiddels verleden tijd is.

Lees ook: 'Ajax gooit serieus visje uit naar aanvaller Jahanbakhsh'

Spitspositie

Voor de spitspositie komt er in principe geen nieuwe speler bij. Volgens het weekblad houdt Huntelaar de rol van pinchhitter en mentor voor talenten Lassina Traoré en Brian Brobbey. Dusan Tadic blijft de eerste keuze voorin, al wil de technische staf ook de multi-inzetbare Quincy Promes in de voorbereiding zien als diepe spits.

Daarin moeten aanvallende spelers als Zakaria Labyad, Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp zich ook tonen aan trainer Erik ten Hag. 'En laten zien dat ze de concurrentie met de beoogde basisspelers goed aankunnen. Als ze de trainers niet overtuigen, lijkt een vertrek of verhuur aanstaande om zo ook ruimte te maken voor de groep talenten achter hen', zo stelt VI.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen