Winnend Arsenal dankt Krul, CL-ticket lastiger voor Leicester

1 juli 2020, 20:52

Arsenal heeft de derde officiële wedstrijd op rij gewonnen. The Gunners hadden woensdagavond geen kind aan hekkensluiter Norwich City, bij wie Tim Krul pijnlijk de fout in ging. Zijn blunder betekende de inleiding van de uiteindelijke 4-0 nederlaag. Voor Leicester City en Nathan Ake's Bournemouth werd het juist een vervelende avond.

De Nederlandse keeper die de laatste weken zoveel lovende kritieken kreeg, dacht na ruim een half uur aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang uit te kunnen kappen, maar de rappe spits tikte de bal voor de voeten weg van Krul. Vervolgens zette Aubameyang met zijn vijftigste Premier League-treffer de thuisploeg uiterst simpel op voorsprong en liep de hekkensluiter de rest van het duel achter de feiten aan.

Niet veel later was de Gabonees namelijk aangever bij de treffer van Granit Xhaka, die het duel nog voor de rust besliste. In het tweede bedrijf profiteerde Aubameyang opnieuw van een fout achterin bij Norwich, ditmaal van Ben Godfrey. Cédrix Soares, die debuteerde na lang blessureleed, zorgde met een heerlijke goal vanaf twintig meter voor de uitslag en de derde zege op rij van Arsenal, dat daardoor weer mag denken aan Europees voetbal.

Everton - Leicester City 2-1

Europees voetbal is ook nog altijd in zicht voor Leicester City, maar zeker niet op basis van de laatste weken. Na de herstart wonnen The Foxes namelijk nog niet en ook tegen Everton lukte dat duidelijk niet. Binnen een kwartier stond de thuisploeg met 2-0 voor, dankzij Richarlison en een benutte pingel van Gylfi Sigurdsson na een ongelukkige handsbal. Ondanks een snelle aansluitingstreffer in de tweede helft van invaller Kelechi Iheanacho en enkele hachelijke momenten voor het doel van Jordan Pickford – die bijna een historische blunder maakte -, zat een gelijkspel er niet meer in. Zodoende komt het Champions League-ticket voor Leicester City steeds verder in gevaar.