Memphis steelt de show bij rentree in oefenduel Lyon

1 juli 2020, 21:21

Memphis Depay heeft veel indruk gemaakt bij zijn officieuze rentree bij Olympique Lyon. De Nederlandse aanvaller kreeg in het eerste oefenduel sinds de coronastop een basisplaats in het treffen met Port-Valais en liet met vier (!) treffers en diverse assists direct van zich horen bij de uiteindelijke 12-0 zege.

De Nederlander bereidt zich met Lyon voor op het restant van de Champions League en de Franse bekerfinale, waarvoor het woensdag direct zodra het weer mocht een oefenwedstrijd had gepland. Memphis kwam terug van een zware knieblessure, maar eerder werd al duidelijk dat hij meetraint en vermoedelijk gewoon inzetbaar is voor Lyon. Dat hij een basisplaats kreeg bevestigde dat vermoeden en niets lijkt speeltijd in het restant van dit seizoen meer in de weg te staan voor de aanvaller.

Ook zijn vorm niet: binnen drie minuten had Memphis namelijk al gescoord via een strafschop en vijf minuten later gaf hij zijn eerste assist op Toko Ekambi. Binnen twintig minuten maakte Memphis vanaf de linkerkant zijn tweede van de avond en gaf later nóg een eindpass op Tino Kadewere, die in de eerste helft al drie goals voor zijn rekening nam.

Ondanks zijn zware blessure stond Memphis ook in de tweede helft nog gewoon op het veld en gaf een kwartier na de pauze een assist op Thaigo Mendes en had even daarvoor bij de tweede paal zelf ook al weer gescoord. Een kwartier voor tijd voltooide Memphis zijn rentree met zijn vierde doelpunt van de avond én assist bij de laatste goal van Lyon, waardoor hij een absolute hoofdrol op zag nam bij zijn eerste minuten.

Hoewel het slechts een oefenwedstrijd betreft, is de hoeveelheid speeltijd én de goals en assists goed nieuws voor Memphis en Lyon. De Nederlander lijkt toch echt weer helemaal fit na zijn zware kwetsuur en kan in het restant van de bekertoernooien toch nog een belangrijke bijdrage leveren bij Lyon en zich laten zien aan de Europese topclubs.