Van Weert verliest gekke bekerfinale, besmettingen bij Orenburg

1 juli 2020 – Tom van Weert (op archiefbeeld namens FC Groningen) heeft de Deense bekerfinale woensdagavond met Aalborg BK verloren (2-0). De ploeg ging verrassend onderuit tegen het in de competitie lagergeklasseerde SønderjyskE, maar het duel kreeg vooral veel aandacht omdat het tijdelijk werd stilgelegd. De fans op de tribunes stonden te dicht bij elkaar en moesten meer afstand nemen.

Van Weert verliest gekke bekerfinale, besmettingen bij Orenburg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat gebeurde halverwege de eerste helft en de wedstrijd werd om die reden bijna een kwartier stilgelegd. Omdat de supporters geen anderhalvemeter afstand hielden (zie onder) en dat duidelijk ook niet van plan waren, werd de finale tijdelijk gestaakt. De spelers en technische staf van beide clubs gingen in gesprek met de supporters en maanden hen weer plaats te nemen op gepaste afstand. De fans die dat niet wilden, werden uit het stadion gezet.

Voor Van Weert en consorten – onder wie oud-Ajacied Lucas Andersen – pakte de verplichte pauze slecht uit. Twee doelpunten van Anders Jacobsen zorgden voor de eerste bekerwinst in de historie van SønderjyskE, terwijl Aalborg BK juist voor de negende keer een eindstrijd verliest.

Besmettingen bij Russische hekkensluiter
Ook in Rusland heeft men nog altijd veel last van het coronavirus. Bij hekkensluiter FK Orenburg zijn liefst tien spelers en stafleden besmet geraakt met het coronavirus, waardoor afgelopen weekend het duel met FK Krasnodar uitgesteld moest worden en ook woensdagavond het treffen met Ural werd gecanceld. Eerder moest Rostov na besmettingen al een duel spelen met een jeugdteam, dat met 10-1 verloor van laagvlieger Sotsji. Vermoedelijk verliest FK Orenburg net als tegen Krasnodar reglementair met 0-3, waardoor het onderaan blijft staan.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd