Late strafschop tegen Getafe brengt Real dichter bij titel

3 juli 2020, 00:04

Real Madrid heeft zich lang Getafe genokt. Een rake strafschop van Sergio Ramos leverde de koploper van Spanje drie punten op tegen Getafe: 1-0. Het brengt de Madrilenen ook een stap dichterbij de landstitel. Door het eerdere gelijkspel van FC Barcelona tegen Atlético Madrid (2-2) is Real uitgelopen naar een voorsprong vier punten, terwijl er nog vijf wedstrijden op het programma staan.

Het verging Real, waar Eden Hazard uit voorzorg ontbrak, niet gemakkelijk tegen Getafe. De plaaggeest van Ajax wist de Koninklijke terug te dringen op eigen helft en was dat lange tijd het juiste medicijn. Real kwam moeilijk in het ritme tegen het stoïcijnse Getafe, dat geen vin verroerde. Het elftal van Pepe Bordalas liet het aankomen op het bekende recept: veel de duels aangaan en de lange bal hanteren.

Real wist pas in de 79ste minuut de ban te breken. Daarvoor kreeg het de hulp van Mathias Olivera. De linksback van Getafe bewees zijn ploeg een slechte dienst door Dani Carvajal in de zestien te vloeren. In zijn 450ste competitiewedstrijd bleef Sergio Ramos vanaf de penaltystip vervolgens koel. In de slotfase was het voor Real een koud kunstje om de drie punten probleemloos over de streep te trekken.