Gullit en Tan in commissie van KNVB die racisme gaat bestrijden

3 juli 2020 – Ruud Gullit en Humberto Tan gaan plaatsnemen in een speciale commissie die in het leven geroepen is door de KNVB. De bond wil racisme en discriminatie in het voetbal gaan aanpakken en roept een speciale commissie in het leven geroepen. De commissie luistert naar de naam Mijnals, zo bevestigt de KNVB.

Gullit en Tan in commissie van KNVB die racisme gaat bestrijden

Gullit en Tan zullen plaatsnemen in die commissie. Verder bestaat de commissie uit de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, ex-international Daphne Koster, ODIN'59-voorzitter Jacinta Lieuwes, hoogleraar Marjan Olfers, advocaat en zaakwaarnemer Robert Geerlings en voormalig KNVB-gastdocent Jeroen Visscher. In februari zette de KNVB een plan op poten met als doel om racisme en discriminatie uit het voetbal te bannen. Het ontstaan van deze commissie is daarin een belangrijke stap.

Eerder concludeerde de KNVB al dat de achtergronden van de mensen die werken in het Nederlandse voetbal, doorgaans een Westerse achtergrond hebben. Door met hulp van de commissie Mijnals 'de wereld te verbeteren en bij zichzelf te beginnen', hoopt de KNVB dat het vonkje overslaat naar de Nederlandse profclubs. Een woordvoerder van de bond bevestigt aan De Telegraaf dat de commissie inderdaad in het leven is geroepen. "Het is een langgekoesterde wens van ons. We willen graag alle kennis en draagvlak van de commissie benutten om gezamenlijk racisme en discriminatie in het voetbal verder aan te pakken. We zijn blij met de commissie Mijnals als toevoeging op de reeds lopende initiatieven op dit vlak."

Eredivisie

gerelateerd