Alle duels van Oranje dit jaar in Amsterdam door corona

3 juli 2020, 11:56   Bijgewerkt: 3 juli 2020, 13:34

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor het Nederlands elftal. De ploeg van Ronald Koeman speelt de duels die in 2020 worden afwerkt louter in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Dat bevestigt de KNVB. Dit jaar speelt Oranje drie thuisduels; één duel in de Nations League en twee oefeninterlands. Mogelijk komen daar nog twee oefenwedstrijden bij.

De reden dat Oranje louter in Amsterdam gaat spelen, is dat daar volgens de KNVB de extra maatregelen die nodig zijn vanwege de coronacrisis het best kunnen worden toegepast. Dat betekent dat maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek. 'Dat geeft de gelegenheid wedstrijden op de meest veilige manier af te werken, onafhankelijk van het aantal fans dat kan worden toegelaten', schrijft de bond vrijdag.

Op vrijdag 4 september speelt Oranje een Nations League-wedstrijd in Amsterdam tegen Polen. Drie dagen later wacht de ontmoeting met Italië in de Johan Cruijff ArenA. Ook dat duel staat in het teken van de Nations League. Zondag 15 november staat de wedstrijd in hetzelfde toernooi tegen Bosnië en Herzegovina op het programma. Mogelijk worden er nog twee oefeninterlands aan het schema toegevoegd.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen