Transferweekje: Alireza, Thiago en de achterhoede van Ajax

4 juli 2020, 12:25   Bijgewerkt: 4 juli 2020, 12:33

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Waar ligt de toekomst van Senesi?

Jahanbakhsh in Nederlandse belangstelling

De naam van Alireza Jahanbakhsh passeerde deze week veelvuldig de revue in Nederland, waar de oud-speler van NEC en AZ in verband gebracht werd met Ajax en PSV. Volgens De Telegraaf is de buitenspeler van Brighton & Hove Albion in beeld bij Ajax, terwijl dat volgens Voetbal International niet het geval is. Bovendien werd duidelijk dat hij ook bij PSV op een lijstje staat. Zijn zaakwaarnemer liet al weten blij te zijn met de interesse van de Nederlandse clubs, waardoor de indruk werd gewekt dat hij zelf wel oren heeft naar een rentree in de Eredivisie. Vanuit PSV-oogpunt is het opmerkelijk als er interesse sprake is van interesse, gezien het grote aanbod qua aanvallers nu ook spelers als Noni Madueke zich aan het front melden. De 26-jarige Jahanbakhsh heeft bij Brighton nog een contract tot 2023. Dat het ED meldde dat PSV vooral interesse heeft in huur, is wat dat betreft wel te begrijpen.

Oud en nieuw bij Vitesse

Vitesse gaat in deze transferzomer kijken of het de oude schoenen past, voordat het nieuwe koopt. De Arnhemmers moeten de broekriem aanhalen en dat is de reden dat er wordt ingezet op wat er rondloopt bij de club. De weggekwijnde Roy Beerens krijgt een laatste kans, Oussama Darfalou mag proberen om Tim Matavz te vergeten en na Martin Ødegaard en Mason Mount hoopt ook Thomas Bruns zich weer in de kijker te spelen. Daarnaast krijgen ook diverse jeugdspelers een kans van Thomas Letsch, die nog geen enkele aankoop gepresenteerd zag worden. De blik is gericht op het huren van Charly Musonda – opnieuw een oude bekende – en Doron Leidner. Maar bij het talent van Hapoel Tel Aviv kregen ze vooralsnog nul op rekest… 

Liverpool gaat middenveld versterken met Thiago

Ajax' achterhoede

Hoe ziet de achterhoede van Ajax er na de zomer uit? Rondom Andre Onana is de storm even gaan liggen, maar achter de schermen is men in Amsterdam druk bezig met zijn opvolging, een geschikte kandidaat is ondanks de vele geruchten nog niet gevonden. Als Nicolas Tagliafico (hij mag voor 25 miljoen euro gaan) een overstap gaat maken, dan wil Erik ten Hag de Argentijn Lisandro Martínez omscholen. Ook voor rechtsachter Sergino Dest is nog altijd belangstelling en hij heeft zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken geschoven. Tot zover de bekende transferverhalen: deze week kwam daar de belangstelling vanuit de Europese topclubs voor Joël Veltman (28) bij. Volgens Voetbal International is een vertrek zeer aan de orde en Olympique Marseille wordt genoemd als potentiële bestemming. Calciomeracto.com meldde dat ook AS Roma en Juventus belangstelling zouden hebben. Omdat daar ook opeens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369349/ajax-en-osc-lille-akkoord-over-botman-voor-acht-a-negen-miljoen/,_blank,het vertrek van Sven Botman], die zou aansluiten bij de A-selectie bijkomt, is het niet ondenkbaar dat Ajax de markt opgaat. Met Perr Schuurs, Edson Álvarez ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369118/alvarez-wil-belofte-inlossen-het-eerste-jaar-is-altijd-moeilijk/,_blank,die opnieuw voor zijn kans wil gaan]), Daley Blind en Lisandro Martínez zijn er op papier centrale verdedigers genoeg, maar in praktijk is dat door hun multifunctionaliteit niet. De van een verhuur terugkerende Lisandro Magallán is in elk geval géén optie, zo zei Marc Overmars eerder al.

Milik in Juventus-belangstelling

Arek Milik heeft zich in de belangstelling van Juventus gespeeld. De spits van Napoli wil zelf graag de overstap naar de topclub maken. De Poolse spits beschikt over een volgend jaar aflopend contract, maar toch is Napoli niet van plan om hem gemakkelijk naar de koploper te laten vertrekken. Napoli wil een flinke som geld en/of spelers in ruil betrekken bij een eventuele deal van de aanvaller. Milik stond ook in de belangstelling van Tottenham Hotspur, maar heeft zich volledig gericht op Juventus. Dat stelt althans Calciomercato.com

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen