Atlético blijft ongeslagen en wint geflatteerd van Mallorca

3 juli 2020 – Atlético Madrid heeft de uitstekende vorm na de coronastop een passend vervolg gegeven tegen laagvlieger Real Mallorca. De ploeg van Diego Simeone, die na de coronastop nog niet verloor, rekende zonder groots te spelen af met de laagvlieger van La Liga. Een dubbelslag van Alvaro Morata en van richting veranderd schot van Koke was genoeg voor ruime zege: 3-0.

Atlético blijft ongeslagen en wint geflatteerd van Mallorca

En toch leek het in eerste instantie niet eens de avond te worden van Morata, want na een klein half uur faalde de spits in eerste instantie bij de door hem zelf verdiende strafschop. De VAR vond echter dat keeper Manolo Reina te ver van zijn lijn was gekomen bij zijn redding, waardoor de spits een herkansing kreeg. Ditmaal schoot hij de bal niet in de linkerhoek, maar door het midden, terwijl de keeper voor dezelfde hoek koos als bij de eerste poging en dus kansloos was.

Het doelpunt betekende dat de voet van het gaspedaal ging bij de thuisploeg, dat na de herstart vier van de zes duels tot dusver had gewonnen. Het liet Real Mallorca het spel maken, maar kreeg op slag van rust een cadeautje. De verdediging van Mallorca stond te slapen en leek al te rekenen op het rustsignaal, juist nadat het zelf enkele kansen had gemist. Marcos Llorente kon doorlopen aan de rechterkant en gaf de bal laag voor, waarna het voor Morata een simpel klusje was om de 2-0 binnen te lopen.

Het betekende een verdubbeling van zijn totale aantal goals in 2020, maar kon – ondanks dat Simeone hem de hele wedstrijd op het veld liet staan – zijn hattrick niet volmaken. Atléti maakte nog wel een derde doelpunt: direct na de drinkpauze schoot Koke middels een afvallende bal met enig fortuin de derde goal binnen namens de thuisploeg. Keeper Reina ging de vekeerde hoek in, omdat de bal via Mallorca-invaller Joas Sastre van richting werd veranderd. 

De geflatteerde zege is alweer de vijfde na de coronastop, alleen tegen Athletic Bilbao (1-1) en FC Barcelona (2-2) werd gelijkgespeeld. Enige smetje op de avond was de gele kaart van invaller Diego Costa, die daarvoor geschorst is voor het duel met Celta de Vigo. Door de zege staat de club stevig op de derde plaats in La Liga en stevent het vol de plek, die rechtgeeft op het cruciale Champions League-ticket, waar het voor de coronacrisis nog niet stond.

Eredivisie

gerelateerd