Frenkie de Jong moet ook duel met Villarreal laten schieten

4 juli 2020 – Frenkie de Jong komt ook zondagavond nog niet in actie voor FC Barcelona. Onze landgenoot miste de laatste vijf competitieduels door een kuitblessure, die er dus ook voor zorgt dat de middenvelder het competitieduel tegen Villarreal aan zich voorbij moet laten gaan.

Frenkie de Jong moet ook duel met Villarreal laten schieten

Zonder De Jong speelde Barça in drie van de laatse vier duels gelijk, waardoor het elftal in de jacht op de landstitel pas op de plaats moest maken. Real Madrid leidt die dans nu en heeft met nog vijf competitieduels voor de boeg vier punten meer dan Barcelona.

Trainer Quique Setien liet eerder weten dat hij er vanuit ging dit seizoen nog wel te beschikken over De Jong. De tijd begint inmiddels te dringen, want het seizoen in La Liga duurt nog maar twee weken, waarin er voor Barcelona nog vier duels op de rol staan. In augustus wordt voorts nog wel de Champions League uitgespeeld, waarin voor Barcelona de return van het duel met Napoli, in de achtste finales, op de rol staat. De heenwedstrijd eindigde in februari in 1-1.

Eredivisie

gerelateerd