Mourinho: geen Europees voetbal niet het eind van de wereld

4 juli 2020, 17:31

José Mourinho vindt niet dat het seizoen van Tottenham Hotspur mislukt is als de club niet bij de eerste zes clubs in de Premier League eindigt. Die uitspraak doet de manager van de Londense club op het moment dat Tottenham slechts negende staat.

In de laatste vijf duels werden slechts vijf punten gepakt, maar Mourinho wanhoopt niet. Mocht het onverhoopt niet lukken om bij de beste zes Engelse clubs te eindigen, dan ziet de Portugees nog genoeg mogelijkheden voor het seizoen daarna. "Als het ons niet lukt om bij de eerste zes te eindigen, zijn we niet gelukkig. Maar dan moeten we met optimisme vooruitkijken en professioneel het volgende seizoen ingaan, omdat het dan allemaal weer anders kan zijn."

Het gat is met nog zes duels te gaan liefst zeven punten. Zo lijkt een seizoen zonder Europees voetbal reëel voor de Champions League-finalist van afgelopen seizoen. "Als het niet gebeurt, is dat echt niet het einde van de wereld", klinkt het opvallend mild tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Everton, dat maandagavond gespeeld wordt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen