Bayern in bekerfinale maatje te groot voor Bosz' Leverkusen: 2-4

4 juli 2020, 21:57

Het is Peter Bosz niet gelukt om beslag te leggen op de DFB Pokal. De trainer van Bayer Leverkusen kwam met zijn ploeg te kort tegen landskampioen en favoriet Bayern München. De grootmacht uit Beieren stond al na een kwart wedstrijd op een ruime voorsprong en kwam mede door een gigantische flater van Bayer-keeper Lukas Hradecky niet echt meer in de problemen in Berlijn: 2-4.

Voor de vierde keer stond de Nederlandse trainer in een finale, na eerder de bekerfinale met Heracles Almelo (2012), Haccabi Tel Aviv (2016) en de eindstrijd om de Europa League in 2017 met Ajax. Het was ongetwijfeld de bedoeling van Bosz om flink druk te zetten op Bayern München, maar daar kwam maar weinig van terecht.

De landskampioen was de nummer vijf van de Bundesliga steeds een stapje voor en stond na nog geen kwart wedstrijd al op een 0-2 voorsprong. Een vrije trap werd fraai binnengeschoten door David Alaba en een paar minuten later schoof Serge Gnabry beheerst binnen. De ploeg van Bosz zette daar niets noemenswaardig tegenover.

Ook na rust niet, ondanks de nodige wisselingen tijdens de pauze. Bayern trok de uitmuntende competitievorm door en lijkt ook een van de topfavorieten voor het winnen van de Champions League. Leverkusen kwam drong het kwartiertje na rust even aan, maar kreeg geen grote uitgespeelde kansen. En dan helpt een flater van de doelman ook niet mee.

Na een lange bal van Manuel Neuer probeerde Robert Lewandowski het van een meter of dertig. Zijn schot ging recht op doelman Lukas Hradecky, maar in plaats van de bal makkelijk te klemmen, stuitert de bal via de keeper uiterst knullig over de achterlijn: 0-3 en de beslissing in de bekerfinale. Het was overigens de vijftigste goal van de Pool dit seizoen.

Ondanks een rake kopbal van Sven Bender en wat kleine kansen kwam Leverkusen niet meer in de buurt van een comeback. Lewandowski's tweede, vijf minuten voor tijd, was de definitieve nekslag. En dat terwijl er best mogelijkheden voor Bayer lagen, maar de ploeg van Bosz was te slordig om het Bayern echt lastig te maken. Kai Havertz maakte in de slotseconde nog vanaf de stip de 2-4.

Voor Bosz duurt de prijzendroogte zodoende voort, voor Bayern wacht mogelijk de triple. Der Rekordmeister won de titel en dus de beker en kan ook nog de Champions League toevoegen aan de prijzenkast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen