'Real Madrid kan Van de Beek door bezuinigingen nog niet kopen'

5 juli 2020 – De coronacrisis lijkt ook Real Madrid te treffen. De koploper van La Liga wilde deze zomer grote aankopen doen, maar voelt volgens Marca de gevolgen van de wereldwijde pandemie. Daarom moet de club liefst 200 miljoen euro besparen, waardoor nieuwe spelers voorlopig uit den boze zijn in Madrid.

'Real Madrid kan Van de Beek door bezuinigingen nog niet kopen'

Ook Gareth Bale, James Rodriguez, Brahim Diaz, Dani Ceballos en Mariano Diaz mogen van Real vertrekken bij de grootmacht. Zij komen nauwelijks in actie en drukken zwaar op de begroting met hun miljoenensalarissen. Van de Beek zou al mondeling akkoord zijn met de topclub en ook Ajax zelf had een overeenkomst van ongeveer vijftig miljoen euro, weet de krant. Of die transfer nog doorgaat, valt nog te bezien. Volgens Marca is het alle hens aan de bij de lijstaanvoerder, waar 'de toekomst van de club op het spel staat.'

Eerder gaven Marc Overmars en Erik ten Hag al te kennen dat het niet ondenkbaar is dat Van de Beek nog een jaar bij Ajax blijft. Het exponent van de jeugdopleiding leek dit seizoen bezig aan zijn laatste jaar in Amsterdam, maar mogelijk brengt de coronacrisis daar verandering in. 

Ajax

gerelateerd