Atalanta wint voor achtste keer op rij en hijgt Inter in nek

5 juli 2020, 21:27   Bijgewerkt: 5 juli 2020, 21:40

Atalanta Bergamo is niet te stoppen in de Serie A. De Champions League-deelnemer heeft zondag voor de achtste keer op rij drie punten gepakt in de competitie, door met 0-1 te winnen van Cagliari. Atalanta sprankelde in de uitwedstrijd niet zoals de afgelopen weken, maar dat hoefde ook niet om de zege binnen te slepen.

Blakend van het zelfvertrouwen begon het team uit Bergamo aan de wedstrijd, maar het was verrassend middenmoter Cagliari dat goed begon. Na twaalf minuten liet Giovanni Simeone, zoon van Diego, het net bollen. De Argentijn had eerder in de aanval echter hands gemaakt en daardoor ging het feest niet door voor Cagliari. Atalanta was zodoende gewaarschuwd en nam het heft in handen.

Een lange bal van Marten de Roon bleek in de 26ste minuut belangrijk voor Atalanta. De middenvelder creëerde met een lange bal een kansrijke situatie, waardoor Andrea Carboni moest ingrijpen en een overtreding maakte in het strafschopgebied. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en de penalty werd koeltjes benut door Luis Muriel. Het bleek de enige goal van de wedstrijd, al was Hans Hateboer met een schot op de paal nog wel dichtbij. Hij werd overigens in de tweede helft gewisseld voor de jarige Robin Gosens.

Door de achtste competitiezege op rij is de achterstand op Internazionale nu slechts één punt. De nummer drie van de ranglijst verloor zondag van Bologna. Volgende week wacht een echte test voor Atalanta, dat het dan thuis gaat opnemen tegen koploper Juventus.