Manders: eerst trainer, dan technisch manager bij NAC

6 juli 2020, 07:58

Mattijs Manders verwacht in de loop van de komende week een nieuwe trainer te presenteren bij NAC Breda. Hoewel er geen technisch manager meer is na het ontslag van Tom van den Abbeele zal er wel op korte termijn een nieuwe coach moeten komen. "De trainer die komt, daar sta ik persoonlijk volledig achter."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem over de nieuwe aan te stellen trainer, die Peter Hyballa moet gaan opvolgen. "De zoektocht naar een geschikte technisch manager kan twee tot drie maanden duren. Maar de training start op 13 juli en de competitie op 28 augustus. Ik ga ervoor zorgen dat de trainer en technisch manager het samen met elkaar gaan doen", stelt Manders, die zag dat dát bij voorgangers Hyballa en Van den Abbeele duidelijk niet het geval was. Beide heren lagen in onmin en moesten uiteindelijk vertrekken.

Lees ookNAC Breda stuurt na trainer Hyballa ook Van den Abbeele weg

Eerst Hyballa, een paar uur later werd Van den Abbeele de deur gewezen. "Het waren twee individuele gesprekken, dus praktisch kon het ook niet gelijktijdig. Dat we onder druk van supporters die tegen het ontslag van Hyballa waren vervolgens ook van Van Den Abbeele afscheid hebben genomen is onzin", verduidelijkt Manders, die stelt dat de afkoopsommen niet worden betaald uit de pot voor spelers. "Dat gaat niet ten koste van het spelersbudget."

Manders ontkent verder dat Maurice Steijn afgelopen week in Breda was, omdat hij een vakantie elders had gepland. "Vanaf zaterdag hebben we een eerste selectie van kandidaten gemaakt. Hieruit kiezen we onze voorkeurskandidaat en onderzoeken we of de wensen en ambities van beide kanten komen. Bij twijfel zoeken we verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen