FC Eindhoven 'rondt dossier af' en breekt met Essikal

6 juli 2020, 13:47

FC Eindhoven heeft per direct afscheid genomen van Karim Essikal (24). De middenvelder had een aflopend contract, maar omdat zowel de club als speler geen formele ontslagbrief schreef, zou hij normaliter nog een jaar langer vastliggen bij de Eerste Divisie-club. Dat gold eerder ook voor Samy Bourard, die nog naar ADO Den Haag vertrok.

Dat schrijft FC Eindhoven op de clubsite. Bourard heeft dezelfde zaakwaarnemer als Essikal. Bij de gesprekken voor de overgang van Bourard naar ADO, werd afgesproken dat de verbintenis van Essikal zou worden afgewikkeld en per direct stopgezet. De formaliteiten daarvoor zijn inmiddels afgerond, waardoor er van Essikal afscheid genomen is. Bourard vertrok reeds naar de Hofstad, Essikal vond nog geen nieuwe club.

"Met deze uitkomst hebben we voor beide partijen een compromis kunnen sluiten en is dit dossier nu afgerond", stelt technisch directeur Marc Scheepers. "Het was niet makkelijk, maar mede dankzij de zaakwaarnemer van Karim zijn we tot deze oplossing gekomen. Wij wensen Karim veel succes in de toekomst." Essikal stond sinds 2018 onder contract bij FC Eindhoven en speelde eerder voor Zulte Waregem, Moeskroen en Beerschot Wilrijk.

Lees ook: ADO-transfer Bourard en GAE-transfer Idzes onzeker door fout

Voor Jay Idzes gold afgelopen zomer hetzelfde: de aanvaller was zelfs al gepresenteerd bij Go Ahead Eagles, maar staat formeel nog onder contract bij FC Eindhoven. Die club heeft contact gezocht met Go Ahead Eagles om tot een overeenstemming te komen. Desnoods door middel van een doorverkoopclausule, maar GAE heeft liet weten het gesprek niet aan te willen. Wat zijn huidige status is, is niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen