Spoorboekje: belangrijke duels voor Atalanta en Barcelona

8 juli 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 8 juli.

Nieuws

MLS is Back Tournament 

Het spektakel in Amerika gaat binnen. Zonder FC Dallas - waar te veel coronabesmettingen werden geconstateerd - wordt er een toernooi gespeeld tussen alle MLS-club, waar een prijs aan verbonden is én punten voor de reguliere competitie verdienen zijn. Frank de Boer (Atlanta United) en Jaap Stam (FC Cincinnati) zitten bij elkaar in de poule, maar treffen elkaar pas in ronde II. In de nacht op donderdag gaat de bal weer rollen in Amerika. De vraag is alleen nog even hoe, want bij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369524/openingsduel-mls-uitgesteld-door-coronagevallen-bij-nashville/,_blank,Nashville] werden er ook coronabesmettingen geconstateerd.

Wedstrijden

Sheffield United - Wolverhampton Wanderers (19.00 uur)

Het duel van de grote verrassingen in de Premier League. De twee ploegen waren beide lang in de race voor een Champions League-ticket, maar het gepromoveerde Sheffield is daarvoor afgehaakt. Het moet voorlopig vechten om in het linkerrijtje te blijven. Wolverhampton kan met drie zeges in de laaste vier duels nog wel omhoog kijken, wel moet het dan tegen Sheffield geen punten verspelen.

Atalanta Bergamo - Sampdoria (21.45 uur)

Wie stopt de winning streak van Marten de Roon en consorten? Sinds de coronastop werden alle vijf de duels gewonnen en in totaal staat de zegereeks in officiële duels inmiddels op elf. Daardoor is een Champions League-ticket vrijwel zeker en kunnen ze immer omhoog kijken. Met ondere andere Juventus, AC Milan en Internazionale wacht nog wel een zwaar programma, maar in deze vorm hoeft Atalanta Bergamo voor niemand bang te zijn.

Barcelona - Espanyol (22.00 uur)

Ook de Catalaanse derby komt nog altijd te vroeg voor Frenkie de Jong. Zonder de Nederlander kende Barça moeilijke weken, maar werd er tegen Villarreal eindelijk weer eens een aardige wedstrijd gewonnen. De kans is niet groot dat de Spaanse titelstrijd nog spannend wordt, maar Barça kan met een zege op hekkensluiter Espanyol de druk op Real Madrid in elk geval iets vergroten.

Voetbal op tv

08.30 uur: Preview Show MLS is Back Tournament, FOX Sports 1, vooruitblik

18.35 uur: Manchester City - Newcastle United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma

21.05 uur: Brighton & Hove Albion - Liverpool, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

21.30 uur: FC Barcelona - RCD Espanyol, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen