Arsenal laat kansen liggen en speelt gelijk tegen Leicester

7 juli 2020, 23:21

Als Arsenal nog iets wilde in de strijd om Champions League-voetbal, moest het dinsdag eigenlijk winnen van Leicester City. De ploeg van Mikel Arteta won de voorgaande drie duels allemaal en maakte ook tegen subtopper Leicester een goede indruk, maar betaalde uiteindelijk de rekening voor veel gemist kansen. Het duel eindigde in 1-1.

Mikel Arteta slaagde er de afgelopen periode in om Arsenal weer wat op de rails te krijgen met enkele prima zeges. Dinsdag zag het er tegen nummer vier Leicester ook prima uit. De ploeg kwam na 21 minuten verdiend op voorsprong door Pierre-Emerick Aubameyang. De spits kon bij de tweede paal binnenlopen na een prima actie en pass van de talentvolle Bukayo Saka. Arsenal was de bovenliggende partij en kreeg veel kansen.

Saka had zelf enkele schietkansen en ook Alexandre Lacazette werd in stelling gebracht. De Fransman slaagde er met een kopbal echter niet in om de 2-0 te maken. Was die gevallen, dan had Arsenal de wedstrijd mogelijk al voortijdig kunnen beslissen. Dat gebeurde niet en in de tweede helft kwam het breekpunt in de wedstrijd. De ingevallen Arsenal-spits Eddie Nketiah kwam hard in op James Justin en kreeg vier minuten na zijn wissel al een rode kaart. Dat gebeurde een kwartier voor tijd.

Voor Arsenal zat er toen weinig anders meer op dan verdedigen. Leicester voerde de druk verder op en kreeg wat het wilde, namelijk de gelijkmaker. In de 84ste minuut tikte Jamie Vardy binnen bij de tweede paal. Verder dan dat kwam Leicester niet. Voor Arsenal zijn de druiven waarschijnlijk zuur, want de ploeg had op basis van de eerste helft recht op meer.

Leicester City heeft Chelsea vanavond zien passeren en staat vierde. Arsenal bezet de zevende positie en dreigt naast Europees voetbal te grijpen.