AC Milan vloert slap Juventus dankzij drie goals in zes minuten

7 juli 2020, 23:44

Juventus stond dinsdag met 0-2 voor bij AC Milan en stevende af op de negende competitiezege op rij, maar heeft het door een enorme inzinking uit handen gegeven. Vanuit een kansloos ogende positie kwam Milan terug tot een knappe 4-2 overwinning. Bij Juventus was Matthijs de Ligt afwezig door een schorsing en maakte zijn vervanger Daniele Rugani een zwakke indruk.

Zonder De Ligt en Paulo Dybala, de laatste weken in vorm, kwam Juventus op een 0-2 voorsprong. Kort na de pauze zette Adrien Rabiot aan voor een solo. Hij begon de dribbel op eigen helft en duwde de bal na een lange rush vervolgens in de verre hoek: 0-1. Een knappe goal van de Fransman. Amper zes minuten later was het weer raak toen Cristiano Ronaldo doel trof na een pass van Juan Cuadrado.

Door de 0-2 voorsprong was er niets aan de hand voor Juventus, maar toch ging het helemaal mis. De problemen begonnen in de 62ste minuut toen Zlatan Ibrahimovic een makkelijk gegeven penalty tegen de touwen schoot. Binnen zes minuten werd er nog twee keer gescoord door Milan, dat razendsnel van 0-2 achter naar 3-2 voor ging. Franck Kessie liep zo door de defensie heen en schoot de 2-2 binnen, waarna Rafael Leão raak schoot via keeper Wojciech Szczesny. De doelman zag er daar niet goed uit. Net als Rugani, die bij beide goals een hulpeloze indruk maakte. De Ligt werd echt gemist bij Juventus.

Het feest was compleet voor Milan toen Alex Sandro tien minuten voor tijd een dramatische hoge breedtepass verstuurde. De ingevallen Braziliaan bediende daarmee Ante Rebic, die gemakkelijk kon scoren. Voor Milan was de tweede knappe zege op rij daarmee een feit. Afgelopen weekend werd Lazio al met 0-3 verslagen en daarvoor werd ook gewonnen van AS Roma.

Met nog zeven speelronden te gaan zit Juventus nog altijd stevig in het zadel in de Serie A. De voorsprong op Lazio, dat dinsdag eveneens verloor, bedraagt nog zeven punten. Milan staat vijfde en heeft prima kansen op een Europees ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen