Kuipers: "Mensen zeggen dat ik niet op deze manier mag stoppen"

8 juli 2020, 18:50

Björn Kuipers moet nog besluiten of hij volgend jaar op het Europees kampioenschap wil fluiten. Oorspronkelijk zou de arbiter deze zomer voor het laatst actief zijn op een eindtoernooi. "Ik had de EK-finale van zondag in mijn agenda staan", zegt Kuipers.

"Niet al met het idee dat ik die finale moest fluiten, maar ik had het hele EK in mijn agenda geblokt", laat de scheidsrechter weten aan Voetbal International. "Het was een bittere pil dat het niet doorging, maar ten tijde van die keuze hadden we heel andere zorgen. Er was simpelweg geen andere beslissing mogelijk. We hadden er mee te dealen."

Kuipers weet nog niet of hij zijn internationale pensioen met een jaar opschuift. "Veel mensen zeggen tegen me dat ik niet op deze manier mag stoppen en daar hebben ze eerlijk gezegd wel een beetje gelijk in vind ik", zegt hij. "Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik zelf aan kan geven of ik door wil, zowel nationaal als internationaal. Alles valt of staat met fit zijn en blijven. Ik bekijk het per drie maanden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen