Kritiek op Belgische aanvangstijden: "Middelvinger naar de fans"

8 juli 2020 – Het competitieschema voor het nieuwe Pro League-seizoen is niet door iedereen in België met gejuich ontvangen. Supporters zijn niet te spreken over de extra aanvangstijdstippen op zaterdag (16.15 uur) en zondag (13.30 uur). "De Pro League steekt een middelvinger op naar zijn belangrijkste stakeholder, namelijk de voetbalfans", aldus Eddy Janssis, voorzitter van Belgian Supporters.

Kritiek op Belgische aanvangstijden: "Middelvinger naar de fans"

"De nieuwe regeling over aftraptijden slaat elke voetbalsupporter met verstomming", wordt Janssis geciteerd door Sporza. "Wanneer wedstrijden nu op de meest bizarre momenten gespeeld worden, dreigt het faillissement voor veel supportersverenigingen. Zowel in het betaald voetbal, maar zeker ook in het amateurvoetbal, dreigt deze regeling het volledige supportersleven naar de televisie te verbannen. Dit tast niet enkel het hart van ons voetbal aan, maar het zet ook de financiële levensvatbaarheid van voetbalclubs uit het amateurvoetbal zwaar onder druk."

De Pro League begint op 8 augustus met een kraker: Club Brugge - Charleroi, de kampioen en nummer drie van afgelopen seizoen. Het Nederlands getinte RSC Anderlecht opent een dag later tegen STVV.

Eredivisie

gerelateerd