Nani matchwinner bij herstart MLS, geen EL-voetbal Pastoor

9 juli 2020, 07:58

Orlando City heeft het openingsduel van het MLS is Back-toernooi in de nacht van woensdag op donderdag gewonnen. De Portugees Nani nam in blessuretijd de winnende treffer voor zijn rekening in het treffen met David Beckham's Inter Miami (2-1). Verder waren er over de grens wisselende successen voor Nederlanders.

Voorafgaand aan het duel waren er eerbetonen aan George Floyd. De spelers droegen shirts en knielden voorafgaand aan de wedstrijd (zie onder). Het was de eerste voetbalwedstrijd sinds de trieste gebeurtenissen in Amerika. Inter Miami stond tot twintig minuten voor het einde zelfs voor, maar Chris Mueller maakte uit een voorzet van Nani de gelijkmaker, terwijl de Portugees diep in blessuretijd zelfs het vonnis besliste.

Geen Europees voetbal Pastoor

Alex Pastoor gaat met RSC Altach niet de Europa League in. De ploeg van de Nederlandse coach plaatste zich vanuit de degradatiegroep weliswaar voor de halve finale van de play-offs, maar daarin ging het woensdagavond met 0-1 onderuit tegen Austria Wien. "We kunnen trots zijn op ons spel. We hebben laten zien wie beter kan voetballen, maar Oostenrijk heeft gezien wie beter kan scoren", zei Pastoor. "Het was bijna onze beste wedstrijd van het seizoen, maar uiteindelijk gaat het om doelpunten."

Bekerwinst Slovan Bratislava

Verder heeft de Nederlandse enclave van Slovan Bratislava na de landstitel ook de beker gewonnen. MFK Ruzomberok ging onderuit door een rake strafschop van Alan Ozbolt, direct na de pauze. Joeri de Kamps speelde negentig minuten mee, terwijl Myenty Abena halverwege naar de kant ging. Mitch Apau zat niet bij de selectie.