FC Den Bosch verliest alleen tv-geld met puntenaftrek van KNVB

9 juli 2020, 08:53

FC Den Bosch is vooral opgelucht dat de opgelegde straf van de KNVB voor een puntenvermindering niet voor komend seizoen, maar voor het afgelopen seizoen geldt. Die voetbaljaargang zit er namelijk al op en dat kost de Eerste Divisie-club alleen tv-geld, omdat het een plaats op de ranglijst is gezakt door de straf.

Dat laat Rob Kleijzen, portefeuillehouder juridische zaken uit de raad van commissarissen van FC Den Bosch weten tegenover het Brabants Dagblad. Door de twaalfde in plaats van de elfde plaats verliest de club voor de komende tien jaar een plekje in het gemiddelde van de stand van de Eerste Divisie, wat de club voelt in de portemonnee omdat op basis daarvan de tv-gelden worden verdeeld. "En daar ben ik het zeker niet mee eens. Maar ik ben wel blij dat de straf niet voor het nieuwe seizoen geldt, want dat was echt onredelijk geweest", stelt Kleijzen.

Als het aan de licentiecommissie van de KNVB had gelegen, dan was de straf wel pas voor het komende seizoen ingegaan. Het bestuur Betaald Voetbal van de KNVB stak daar echter een stokje voor. "We houden echter wel degelijk de hand op de knip. Dat kun je zien aan de bezuinigingen die inmiddels zijn doorgevoerd en aan de samenstelling van de nieuwe selectie", aldus Kleijzen.

Lees ookFC Den Bosch krijgt nog eens drie punten in mindering

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen