'Nederlands' Udinese na zege nagenoeg veilig in Serie A

9 juli 2020 – Dankzij een overtuigende 0-3 zege bij hekkensluiter SPAL heeft Udinese geweldige zaken gedaan onderin de Serie A. Op bezoek bij SPAL werd er gewonnen dankzij goals van uitblinker Rodrigo De Paul, Stefano Okaka en Kevig Lasagna. De Nederlanders Marvin Zeegelaar en Bram Nutyinck begonnen in de basis, Hidde Ter Averst viel in.

'Nederlands' Udinese na zege nagenoeg veilig in Serie A

De zege was nodig, omdat Udinese kost wat kost degradatie wilde voorkomen. Daar deed het de voorbije week goede zaken voor, door een 0-2 overwinning bij AS Roma en een gelijkspel (2-2) tegen Genoa. De nummer zestien had zodoende vijf punten voorsprong op Genoa, dat achttiende stond.

Winst zou een gigantische stap richting veilige haven zijn. En dat lukte tegen het zwakke SPAL, dat met de kansen die het kreeg slordig omsprong en erg makkelijk drie tegengoals incasseerde. Voor de thuisploeg is het doek nagenoeg gevallen, want alleen drie overwinningen zouden de club nog van degradatie kunnen redden. Het lijkt een utopie, terwijl Udinese bijna zeker is van nog een jaar Serie A.

Serie A

gerelateerd