Cavlan terug bij Emmen en Lukkien: "Een trainer naar mijn hart"

9 juli 2020 – Caner Cavlan is terug bij FC Emmen. Gisteren werd bekend dat de vleugelverdediger Wenen weer verruilde voor Nederland. Zijn avontuur bij Austria Wien werd niet wat hij er van had verwacht. De 28-jarige voelt zich 'genaaid' door de Oostenrijkers, zo vertelt hij aan RTV Drenthe.

Cavlan terug bij Emmen en Lukkien: "Een trainer naar mijn hart"

In 2018 verruilde Cavlan Emmen juist voor de Oostenrijkse competitie, maar de trainer zag daar niet niet in de verdediger zitten. Uiteindelijk wilde hij dolgraag terugkeren naar Emmen, maar tijdens de winterse transferperiode kwam het niet tot een overgang. "Ik voelde me genaaid, maar ik heb de knop omgezet. Ik speelde mijn wedstrijden in het tweede en ben als een soort mentor gaan fungeren voor de jonge spelers." Emmen klopte ook daarna aan en ondanks interesse van andere clubs was Cavlans keuze snel gemaakt. Dankzij trainer Dick Lukkien. "Hij is een trainer naar mijn hart."

Toch wil Cavlan het ooit nog wel proberen in het buitenland. Eerder speelde hij in Turkije al voor Bolusport en Sanljurfaspor. In Nederlande diende hij SC Heerenveen en De Graafschap. De doelstellingen voor komend seizoen zijn duidelijk: "We willen ons opnieuw handhaven en wie weet kunnen we de prestatie van het afgelopen seizoen evenaren of zelfs overtreffen, op jacht naar een plek in het linkerrijtje."

gerelateerd