Heel zwak Inter morst slechts deels dankzij Candreva

9 juli 2020, 23:56   Bijgewerkt: 10 juli 2020, 08:09

Het liep het overgrote deel van de wedstrijd voor geen meter, maar dankzij Antonio Candreva heeft Internazionale een punt overgehouden aan het uitduel met Hellas Verona. De ploeg van Antonio Conte kwam uiteindelijk niet verder dan 2-2 en staat teleurstellend vierde in de Serie A.

Een punt, daar leek de ploeg lang geen recht op te hebben, want Darko Lazovic schoot de thuisploeg al in de tweede minuut op voorsprong. De ploeg van Conte had buitenshuis niet voor het eerst grote moeite met verzorgd veldspel op de mat te leggen. Christian Eriksen werd door Conte buiten de basis gelaten en dat kwam het spel niet ten goede.

Antonio Candreva draaide het duel in de tien minuten na rust echter volledig om. Eerst rondde hij uiterst koel af voor de gelijkmaker en kort daarna werd zijn schot dusdanig van richting veranderd dat niet Candreva, maar de onfortuinlijke Federico Dimarco het doelpunt op zijn naam kreeg: 1-2. Uiteindelijk was het in de slotfase Miguel Veloso die de niet eens onverdiende 2-2 namens Verona maakte. Eriksen werd in minuut 88 nog ingebracht, maar kon het verschil in die korte tijd ook niet meer maken.

De tweede plaats lijkt dit seizoen nog altijd het hoogst haalbare voor Internazionale, dat 65 punten heeft en zich vlak achter Atalanta Bergamo (66) en Lazio (68) bevindt. Juventus is met 75 punten bijna voor de negende keer op rij kampioen.