AZ vervolgt de strijd tegen het besluit van de KNVB: "Gudde liegt"

10 juli 2020, 07:46

AZ stelt dat Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, liegt. De Alkmaarders zijn nogmaals in beroep gegaan in de strijd om een Champions League-ticket, die na afgelopen seizoen naar Ajax ging, die op dat moment - op doelsaldo - aan kop ging. Dat het ene moment niet het competitiereglement wordt gebruikt en voor andere zaken wél, kunnen ze in Alkmaar niet rijmen. Bovendien druist de keuze van de KNVB in tegen de criteria van de UEFA.

"Wat voor iedereen duidelijk is: het competitiereglement van de KNVB voorziet niet in het geval van een corona-pandemie. Dat erkent de KNVB ook ronduit, precies daarom is dat 'reglement wedstrijden betaald voetbal' ook terzijde geschoven", stelt juridisch adviseur Karim Aachboun tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar het merkwaardige is nou net: bij het beargumenteren van de beslissing om Ajax aan te wijzen als nummer 1, wijst Gudde steeds op artikel 17 van 'de reglementen'. Alsof er nog ándere reglementen bestaan. Dat is manipulatie, want in werkelijkheid is dat exact hetzelfde 'reglement wedstrijden betaald voetbal' dat hier niét van toepassing is."

Volgens AZ zet Gudde het voetbalpubliek op het verkeerde been. Volgens de UEFA gaat onderling resultaat namelijk boven doelsaldo en omdat de KNVB het eigen reglement terzijde schoof, lijkt dat een logische gedachte. "Gudde is volstrekt ongeloofwaardig in zijn redenering en onderbouwing. Het irriteert hem dat wij zijn handelswijze aan de kaak stellen, omdat hij zich betrapt voelt. Hij weet dat het niet klopt: een reglement toepassen waarvan je zélf erkent dat het niet van toepassing is", stelt Aachboun, die zelf overigens uit het dossier stapte en dus stelt dat hij vrijuit kan praten.

Lees ook'AZ onderneemt stappen in jacht op CL-ticket Ajax'

"AZ heeft het juist heel zuiver gespeeld. De club heeft in de eerste maanden rechtstreeks met de KNVB gecommuniceerd, niet via bevriende media. Pas toen er geen antwoorden kwamen, hebben we de UEFA aangeschreven", aldus Aachboun. "Want waarom leggen ze niet gewoon uit waaróm het doelsaldo in hun ogen een beter criterium is? Dat druist in tegen wat de UEFA heeft opgelegd, precies dat maakt het zo moeilijk voor ze, maar dan ben je in elk geval transparant en eerlijk. Het beeld dat AZ de spelregels opeens wil veranderen, daar verzet ik me echt tegen. Wij willen juist dat een belangrijk criterium van de UEFA – objectiviteit – zuiver wordt toegepast." Een stap naar het CAS wordt in de toekomst niet uitgesloten door de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen