Spoorboekje: 10 jaar na verloren WK-finale, Barcelona in actie

11 juli 2020, 07:00   Bijgewerkt: 10 juli 2020, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 11 juli.

Nieuws

Tien jaar na WK-finale

Een waar-was-jij-momentje exact tien jaar geleden. Waar was jij toen de teen van Iker Casillas het Oranje van Bert van Marwijk de wereldtitel ontnam? Waar was jij toen Andrés Iniesta, de man die nooit scoort, de winnende treffer maakte? Vandaag exact tien jaar geleden verloor Nederland van Spanje in het Soccer City stadion in Johannesburg.

Specials

Transferweekje

De transferzomer lijkt definitief begonnen. Hoewel nog lang niet alle markten open zijn en het anders wordt dan regulier, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Norwich City - West Ham United (13.30 uur)

Waar Tim Krul had gehoopt dat de coronastop voor een ommekeer zou zorgen bij hekkensluiter Norwich City, is juist het tegenovergestelde gebeurd. De ploeg van de Nederlandse goalie verloor alle wedstrijden sinds de herstart van de Premier League en werd na verlenging ook in de FA Cup uitgeschakeld. Als het van directe concurrent West Ham United verliest, valt het doek definitief voor The Canaries

Real Valladolid - FC Barcelona (19.30 uur)

Nog altijd zonder Frenkie de Jong hervat FC Barcelona de jacht op Real Madrid. De Madrilenen versloegen gisteren Alaves en hebben zodoende weer vier punten voorsprong op de Catalanen. Verliest Barcelona bij Real Valladolid, dan kan Real Madrid de volgende speelronde kampioen worden. En dat willen Lionel Messi en co natuurlijk voorkomen.

Juventus - Atalanta Bergamo (21.45 uur)

Niet Juventus, maar Atalanta Bergamo is de te kloppen ploeg in de Serie A. Na de coronastop wonnen Marten de Roon en consorten alle duels en al twaalf officiële wedstrijden op rij werd er geen puntverlies opgelopen. Als ze ook de Oude Dame - die ten opzichte van de 2-4-nederlaag tegen AC Milan wel weer Matthijs de Ligt en Paulo Dybala terugheeft - verslaan, kan de titelstrijd in Italië nog spannend worden. 

Voetbal op tv

13.20 uur: Norwich City - West Ham United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

15.50 uur: Liverpool - Burnley, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

18.15 uur: FC Ingolstadt - FC Nürnberg, FOX Sports, live verslag van het promotie-/degradatieduel

19.15 uur: Real Valladolid - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

21.30 uur: Juventus - Atalanta Bergamo, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

21.55 uur: Atlético Madrid - Real Betis Sevilla, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het La Liga-duel 

02.05 uur: Atalanta Bergamo - New York Red Bulls, FOX Sports 1, live verslag van het MLS-duel

04.35 uur: FC Cincinnati - Columbus Crew, FOX Sports 1, live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen